- 50 groter boter
- 3 uien, gepeld en kleingesneden
- 3 teentje knoflook, uitgeperst
- ca. 750 gram runderlappen, grof gesneden
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 2 theelepels karwijzaad (kummel)
- zout,
- 3 groentebouillonblokjes, vlees mag ook hoor ....
- zwarte peper uit de molen
- 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- setje paprika's (rood, geel en groen), schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 4 tomaten ,in stukjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 pak goulashsoep van Honig
- handje vermicelli, maar macaroni kan ook (dat had ik niet in huis)
- ca. 3 liter water
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien en de knoflookteentjes circa 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak de blokjes rondom lichtbruin. Roer het paprikapoeder, de karwijzaadjes en zout en peper (naar smaak) door het vleesmengsel. Voeg 1 liter water toe en laat het vlees in ca. 1,5 à 2 uur gaar koken.
Voeg nu het soeppakje van erbij en roer even door. Als het kookt doe je er 2 liter water, de paprika's , tomaten en de aardappelen bij, evenals het tomatenblokjesblikje (wat een woord) en laat de soep nog zo'n 30 minuten koken, totdat de aardappelen bijna gaar. O ja vergeet niet de vermicelli/macaroni .....
Lekker met stokbrood.
De hele familie kan er van mee-eten....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten