Dit recept heb ik ooit van mijn dochter Petra gekregen.
Is heerlijk om mee te nemen naar buiten. Lekker met een glas rosé.
4 personen
250 gram pasta (fusili of vlindertjes)
olijfolie
3 zongedroogde tomaatjes
2 bosuitjes of een halve rode ui
1 mozzarellakaasje
2 pomodori of trostomaten
1 gele of groene paprika
potje pesto (of zelfgemaakt)
potje olijven met piment
pijnboompitten
Bereiding
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente, spoel af in koud stromend water en gier er wat olijfolie op. (Dan plakt de pasta niet aan elkaar.)
Was de tomaten, bosuitjes, paprika en snijd ze in stukjes. Dep ze droog in wat keukenpapier.
Snijd de mozzarella en olijven in stukjes.
Rooster de pijnboompitten (2 eetlepels) in een droge koekenpan (blijf erbij) en schud ze af ten toe om. Doe nu alles bij de pasta en roer goed om.
Meng als laatste de pesto - eventueel wat aangelengd met wat olijfolie - door de salade en zet de salade tot gebruik in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten