Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 rode paprika, zonder zaadjes en in blokjes
1 teentje knoflook, uitgeperst
1,5 dl kippenbouillon (van een blokje)
1 blik à 400 gram gepelde tomaten in blokjes (of nog lekkerder verse tomaten)
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels basterdsuiker
1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
450 gr gedroogde conchiglie (of andere pastasoort)
1 blik à 400 gram tonijn in water, uitgelekt
2 eetlepels kappertjes in azijn, uitgelekt
zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
Doe de ui, selderijstengel, paprika en het knoflookteentje in een pan. Voeg de bouillon toe, breng deze aan de kook en laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker en kruiden toe alsook peper en zout.
Breng alles weer aan de kook. Zet het vuur lager en laat het mengsel onder af en toe roeren. ca. een halfuur pruttelen tot de saus indikt.
Kook intussen de pasta in een grote pan met kokend water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en doen hem in een voorverwarmde schaal.
Laat de tonijn uitlekken in een vergiet, verkruimel hemen voeg de tonijn - met de kappertjes - toe aan de saus. Laat de tonijn onder voortdurend roeren nog 1-2 minuten meekoken.
Giet de saus over de pasta en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten