Een héérlijk recept!!! Echt aan te raden....
Gember laat zich heel goed combineren met de ietwat bittere smaak van witlof.
Je kunt gebakken witlof geven bij geroosterd varkensvlees of bij kip.
Ingrediënten (2 personen)
300 gram witlof
5 gemberbolletjes
25 gram boter
1 theelepel gembersiroop
1 theelepel kerriepoeder
peper en zout
theelepeltje suiker naar smaak
Bereidingswijze
Maak de witlof struikjes schoon door de bladeren van de stronk te snijden. Neem daarna de doorgaans bittere kern uit elk struikje weg. Spoel de bladeren in ruim koud water. Kook de witlof 5 minuten voor. Laat de bladeren heel. Hak de gemberbolletjes ragfijn. Verhit de boter in een koekenpan en wacht tot het schuim begint weg te trekken. Spreid de witlof in de pan uit. Strooi er kerriepoeder over. Laat alles niet veel langer dan 2 mniuten, onder voortdurend roeren en omscheppen,bakken. Voeg gember en gembersiroop toe en strooi er wat peper en zout over. Schep alles nog enkele malen om. Dien het gerecht onmiddellijk op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten