Ingrediënten:
Sinaasappeldressing
- geraspte schil en sap van 2 sinaasappels
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels verse dragon, in repen en anders 1 theelepel gedroogde dragon (dragon heeft een lichte anijssmaak)
- 1 grote eidooier
- 1 theelepel suiker of honing
- 350 gram gerookte kip, in dobbelsteentjes
- 2 sinaasappels
- 2 grote struiken witlof, grof gesneden
- 50 gram pecannoten of walnoten, licht geroosterd en grof gehakt
- 1 eetlepel dragonblaadjes (garnering)
Kip in een schaal leggen, dressing erover schenken. Kip afdekken en in koelkast leggen.
Sinaasappels dik schillen, in dikke plakken snijden en ontpitten.
Witlof in een platte schaal leggen en kip, en dressing erover verdelen.
Sinaasappelschijven erop leggen en noten erover strooien.
Salade garneren met dragonblaadjes.
Lekker met stokbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten