- 1 teentje knoflook
- 150 ml droge witte wijn
- 1 theelepel citroensap
- 175 gr Gruyèrekaas, geraspt
- 175 gr Emmentaler kaas, geraspt
- 1 theelepel maïzena/allesbinder
- 2 eetlepels Kirsch
- peper
- geraspte nootmuskaat
- stokbrood in dobbelsteentjes
Schenk de wijn en het citroensap erbij en verwarm het geheel tot er belletjes ontstaan.
Roer dan beetje bij beetje de kaas erdoor en verhit het mengsel voorzichtig, tot de kaas smelt en begint te koken.
Meng de maïzena met de kirsch. Doe dit bij de kaas en verhit nog 2 à 3 minuten, onder voortdurend roeren, tot de fondue dik en romig is.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet de pan op een warmhouder of iets dergelijks, anders koelt de kaas teveel af en wordt hij hard!!!
Serveer onmiddellijk met de dobbelsteentjes brood.
Serveer er wat rauwkost bij ....
Let op kaasfondue is heel machtig.
Dit vind ik zo lekker en altijd ook zo gezellig met elkaar rond de kaasfonduepan!
BeantwoordenVerwijderen