- 500 gr kip in stukken of kipfilet in grove stukken
- 2 cm santen (blok)
- 3 eetlepels gesnipperde uien
- 2 gesnipperde teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal trassi of sambal oelek met 1 theelepel trassi
- 3 gepofte kemiries
- 1 theelepel ketoembar
- 1/2 theelepel djinten
- 1 theelepel koenjit
- 1 theelepel laospoeder
- 1 eetlepel tamarinde
- 2 sprieten sereh
- 2 salamblaadjes
- zout
- olie
Fruit ze in wat olie tot de uien geel worden. Bak de kip even mee en voeg er daarna, de santen toe met wat water. Voeg dan de salam en de sereh toe. Laat alles een half uurtje smoren en voeg de tamarinde erbij.
Laat dit nog een kwartiertje stoven.
Ik krijg meteen trek als ik dit lees. Heb het recept bij mijn favorieten gezet!
BeantwoordenVerwijderen