Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

vrijdag 11 mei 2012

Asperges met ham uit de oven

Een overheerlijk aspergegerecht !!!   Wel ca. 3/4 à 1 uur van tevoren beginnen.
Recept is uit Dekamagazine mei 2012

Asperges met ham uit de oven

 
Kooktijd: 20 minuten
Wachttijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 1 personen
- witte asperges (0.25 kilo)
- oud witbrood (0.5 sneetjes) of paneermeel
- achterham (25 gram)
- peterselie (0.75 eetlepels)
- gesmolten boter (6.5 gram) (ik gebruikte walnotenboter)
- Crème fraîche (1 eetlepels)

Bereiding
  1. Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag.
  2. Leg de asperges naast elkaar en snijd de harde onderkanten zo weg, dat alle asperges even lang zijn.
  3. Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 8-10 minuten nagaren.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Maal de sneetjes brood in de keukenmachine tot fijne kruimels.
  6. Hak de peterselie fijn.
  7. Laat de boter smelten.
  8. Doe de kruimels over in een kom en schep de ham, peterselie en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
  9. Roer tot slot de gesmolten boter erdoor.
  10. Hak de achterham heel fijn.
  11. Laat de asperges in een vergiet goed uitlekken en leg ze naast elkaar met alle kopjes naar één kant in de schaal.
  12. Strijk de crème fraîche erover uit en strooi het hammengsel erover.
  13. Schuif de schaal in de oven en laat de asperges in 20-25 minuten goudbruin worden.
  14. Lekker met gekookte krieltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten