Recept is uit Dekamagazine mei 2012
Asperges met ham uit de oven
Kooktijd: 20 minuten Wachttijd: 25 minuten |
|||
Ingrediënten voor 1 personen - witte asperges (0.25 kilo) - oud witbrood (0.5 sneetjes) of paneermeel - achterham (25 gram) - peterselie (0.75 eetlepels) - gesmolten boter (6.5 gram) (ik gebruikte walnotenboter) - Crème fraîche (1 eetlepels) |
- Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag.
- Leg de asperges naast elkaar en snijd de harde onderkanten zo weg, dat alle asperges even lang zijn.
- Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 8-10 minuten nagaren.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maal de sneetjes brood in de keukenmachine tot fijne kruimels.
- Hak de peterselie fijn.
- Laat de boter smelten.
- Doe de kruimels over in een kom en schep de ham, peterselie en wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
- Roer tot slot de gesmolten boter erdoor.
- Hak de achterham heel fijn.
- Laat de asperges in een vergiet goed uitlekken en leg ze naast elkaar met alle kopjes naar één kant in de schaal.
- Strijk de crème fraîche erover uit en strooi het hammengsel erover.
- Schuif de schaal in de oven en laat de asperges in 20-25 minuten goudbruin worden.
- Lekker met gekookte krieltjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten