Aardappel-venkelsalade met zalm
4 personen
Bron: Boodschappen 9 - 2013
Moet ik dit nog een keertje maken of gewoon wegdoen.
Het is heerlijk, dus van mij mag je dit nog eens klaarmaken.
- 400 gram nieuwe aardappelen
- 250 gram zalmfilet
- 600 milliliter visbouillon van 1 tablet
- 1 venkelbol
- 4 takje verse dille grof gehakt
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 3 eetlepel mayonaise
Voorbereiden:
Kook de aardappelen gaar in de schil. Giet ze af en laat afkoelen tot lauw. Leg de zalm in een pan en giet er kokende visbouillon op tot de vis net onder staat. Laat hierin de zalm op een lage stand in circa 10 minuten pocheren. Neem uit de pan en laat afkoelen.Bereiden:
Pel de aardappelen en snijd ze in
plakken of blokjes. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes in de
keukenmachine. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en
schep dit door de aardappelen. Schep hier de venkel doorheen en een deel
van de dille. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel de
salade over de borden en verdeel er de zalm in stukjes overheen.
Bestrooi met de rest van de dille.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten