Tiramisu-cake
120 MIN
- 150 gr boter
- 75 gr amandelspijs
- 200 gr suiker
- zout
- 6 eieren
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl citroensap
- 250 gr mascarpone
- 1/2 dl sterke koffie
- 2 eetlepels koffielikeur
- 2 blaadjes gelatine
- 1 reep pure chocolade
- 1 eetlepels cacao
Dit recept heeft in 1990 de eerste prijs gekregen in de TIP bij cakewedstrijden. (Niet door mij!)
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 175 C springvorm ( 24 cm.) invetten: Met mixer boter, amandelspijs, 150 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker en zout in 5 min zacht en romig kloppen. 3 eieren een voor een erdoor kloppen. Beslag in nog 10 min. luchtig kloppen.Bakmeel erboven zeven en erdoor scheppen. In vorm beslag scheppen. Bovenkant gladstrijken.
Op rooster in midden van oven cake in 1 uur goudbruin en gaar bakken.
Cake is gaar als erin gestoken breinaald er schoon uitkomt.
Cake in vorm in minstens 4 uur laten afkoelen. Intussen 3 eieren splitsen. Eiwit wordt niet gebruikt.
Met mixer dooiers, 50 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, citroenrasp in 10 min. schuimig en wit kloppen.
Mascarpone erdoor kloppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Koffie zetten In ruim koud water gelatine 5 min. weken Gelatine goed uitknijpen. Al roerende in hete koffie oplossen. Koffielikeur erdoor roeren. Laten afkoelen. Cake overlangs halveren Zodra koffiemengsel lobbig begint te worden over 2 cakehelften strijken. Over onderste cakelaag helft van mascarponemengsel strijken. Andere cakelaag erop leggen. Bovenkant en zijkant met rest van mascarponemengsel bestrijken.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Met kaasschaaf langs lange kant van reep krullen schaven.
Bereidingswijze
Over bovenkant van taart cacao zeven. In midden chocoladekrullen leggen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten