Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

zondag 16 maart 2014

Taugésalade met cashewnoten (Thais) - 6 personen


Taugésalade met cashewnoten 


Deze salade smaakt echt oosters, dankzij de dressing met Thaise vissaus.
Veel ingrediënten, maar dan heb je ook wat!

125  gr taugé
2,5 eetlepel zonnebloemolie
1/2 eetlepel sesamolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel vissaus
2 theelepels vloeibare honing
zout, peper
 4 eetlepels cashewnoten, ongezouten
1 rode paprika, in reepjes
1/2 komkommer, zaad verwijder, in reepjes
2 lente-uitjes, in schuine ringetjes
1 zakje gemengde sla met rucola à 150 gr
2 eetlepel fijngesneden koriander
2 eetlepels fijngesneden basilicum

Voorbereiden (kan 1/2 dag van tevoren):
Schenk komend water over de taugé, laat ca. 1 minuut staan, giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken. Klop een dressing van de olie, citroensap, vissaus, honing, zout en peper. Rooster de cashewnoten knapperig in een droge koekenpan. Zet alles tot gebruik afgedekt weg.

Bereiden:
Meng de taugé. paprika, komkommer, lente-ui, sla en de dressing, bestrooi met de cashewnoten, koriander en basilicum.

Voorbereiden: ca. 15 minuten
Bereiden: ca. 10 minuten

Bron: Tip Culinair december 2003

Geen opmerkingen:

Een reactie posten