Ayam Goreng (foto in de marinade)
Ingrediënten
⦁ 1 kilo kipstukjes (pootjes/karbonaadjes e.d.)
⦁ 1 eetlepel tamarinde (uit pot)
⦁ 4-5 sjalotjes
⦁ 4-5 tenen knoflook
⦁ 5-6 cm gemberwortel of 2 theelepels uit een potje
⦁ 2 flinke theelepels samal oelek (naar smaak)
⦁ 2 theelepels ketoembar
⦁ theelepel djintan
⦁ 1 theelepel sereh (uit potje of poeder)
⦁ 4 eetlepels ketjap asin
⦁ zout
⦁ 5 eetlepels arachideolie
Doe de tamarinde in een kom. Pel de sjalotten en knoflook en snipper/kneus ze. Heb je verse gember rasp deze. Roer alles in een kom en doe de overige ingrediënten erbij. Doe de kip in de kruidenbrij en meng met schone handen goed door. Laat dit minimaal 2 uur intrekken.
Verhit de olie in een grote braadpan. Bak de kip op matig vuur bijna gaar. Haal de kip uit de pan en schp de marinade in een schaaltje. Verhit weer wat olie (in een schone pan, anders bak het aan) en bak de kip lekker krokant op. Geef de saus er apart bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten