Indische tomatensoep
20-30 MIN.
INGREDIENTEN 8 PERSONEN
500 gr tomaten of 2 blikken tomatenblokjes
1 ui
1 pot tomatenbouillon
4-6 kerrieblaadjes of 1 tl kerriepoeder
blaadjes koriander en een halve groene Spaanse peper, ter gamering
15 ml olijfolie
1 groene Spaanse peper, zonder zaden en fijngehakt
3 teentjes knoflook, geperst
100 gr taugeh
handje vermicelli
(sambal oelek)
Bereidingswijze
Kruis de tomaten in en leg ze 30-40 sec. in een kom kokend water.
Haal de tomaten uit het water en verwijder met een scherp mes voorzichtig het vel.
1. Verwijder de kroontjes en hak de tomaten in grove stukken.
2. Pel de ui en hak hem met een scherp mes fijn.
3. Verhit de olie in een grote steelpan en fruit onder af en toe roeren de ui, de fijngehakte peper en het knoflook 3-4 min. tot ze zacht maar niet bruin zijn.
4. Roer de tomaten erdoor en Iaat het geheel 5 min. sudderen. Roer regelmatig, zodat de groenten niet aanbranden.
5. Voeg de kerrieblaadjes of het poeder toe en voeg zout naar smaak toe. Breng de soep aan de kook en Iaat hem 5- 7 min. onder af en toe roeren zachtjes koken en doe de vermicelli erbij. Voeg de taugeh toe.
6. Neem de pan van het vuur en roer de koriander en de halve peper door de soep.
7. Schenk de soep in verwarmde soepkommen en serveer hem kokend heet.
Serveertips
Serveer er volkoren- of meergranenbrood bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten