Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

vrijdag 26 december 2014

KAENG MASSAMAN NEUA

KAENG MASSAMAN NEUA
Massaman curry

Bereidingstijd: circa 2,5 uur
voor 4-6 personen



Ingrediënten
  • de inhoud van 3 peultjes kardemom (gewoon bij AH te verkrijgen (2014))
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 1 pakje kokosmelk
  • 600 gr magere runderlappen in flinke dobbelstenen gesneden
  • 250 gram aardappelen vastkokend, eveneens in dobbelstenen
  • 50 gr ongezouten, ontvliesde pinda's of cashewnoten
  • 8-12 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • rode pepers of lombok rawit of sambal oelek naar smaak
  • 3 blaadjes daon salam of laurierblad
  • 4 eetlepels goela djawa of donder bruine suiker
  • 2 eetlepels limoen- of citroensap
  • 4 eetlepels vissaus (Nam Pla)
  • 1 eetlepel tamarinde

Maak de kruiden mix als volgt: Pel de sjalotten, knoflook en hak ze fijn. Steeltje van pepers en als je het niet te heet wilt de zaadlijst verwijderen. Snijd de pepers fijn.
Verhit een braadpan en rooster de kardamonzaadjes 1 minuut. Voeg wat arachideolie-olie toe en fruit de sjalotten, knoflook en peper(s) mee. Voeg de vissaus, citroensap en tamarinde toe met de goela djawa (suiker) en blaadjes daon salam. Doe dit even in een kom om later toe te voegen aan het vlees.
Verhit de pan weer met boter of olie en braad het vlees rondom bruin. Voeg de kruidenmassa toe aan het vlees en schenk de kokosmelk in de pan. Laat even koken en zet het vuur laag. Voeg als laatste ca. 20 minuten voor het opdienen de aardappelen erbij.
Ca. 2,5 uur stoven..

Serveer met witte rijst en bv. sperziebonen (al dat niet op de Thaise manier).

Bestrooi met de pinda's of cashewnoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten