KAENG MASSAMAN NEUA
Massaman curry
Bereidingstijd: circa 2,5
uur
voor 4-6 personen
Ingrediënten
- de inhoud van 3 peultjes kardemom (gewoon bij AH te verkrijgen (2014))
- 1 flinke theelepel kaneel
- 1 pakje kokosmelk
- 600 gr magere runderlappen in flinke dobbelstenen gesneden
- 250 gram aardappelen vastkokend, eveneens in dobbelstenen
- 50 gr ongezouten, ontvliesde pinda's of cashewnoten
- 8-12 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- rode pepers of lombok rawit of sambal oelek naar smaak
- 3 blaadjes daon salam of laurierblad
- 4 eetlepels goela djawa of donder bruine suiker
- 2 eetlepels limoen- of citroensap
- 4 eetlepels vissaus (Nam Pla)
- 1 eetlepel tamarinde
Maak de kruiden
mix als volgt: Pel de sjalotten, knoflook en hak ze fijn. Steeltje
van pepers en als je het niet te heet wilt de zaadlijst verwijderen.
Snijd de pepers fijn.
Verhit een
braadpan en rooster de kardamonzaadjes 1 minuut. Voeg wat
arachideolie-olie toe en fruit de sjalotten, knoflook en peper(s)
mee. Voeg de vissaus, citroensap en tamarinde toe met de goela djawa
(suiker) en blaadjes daon salam. Doe dit even in een kom om later toe
te voegen aan het vlees.
Verhit de pan weer
met boter of olie en braad het vlees rondom bruin. Voeg de
kruidenmassa toe aan het vlees en schenk de kokosmelk in de pan. Laat
even koken en zet het vuur laag. Voeg als laatste ca. 20 minuten voor
het opdienen de aardappelen erbij.
Ca. 2,5 uur
stoven..
Serveer met witte
rijst en bv. sperziebonen (al dat niet op de Thaise manier).
Bestrooi met de
pinda's of cashewnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten