Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

maandag 22 december 2014

Babi Pangang met groenten in de wok - 2 personen

Babi Pangang met groenten uit de wok

                                             
De allerlekkerste Babi Pangang (vinden wij)
Ingrediënten: 

3 speklapjes
1 kleine prei
1/2 rode paprika
1 klein blikje maïs
3 eetl. Arachideolie olie !!!
1 eetlepel bruine basterdsuiker of goela djawa
1 dl tomatenketchup
3 eetlepels ketjap manis
1/2 eetlepel sambal badjak
1 rode peper van zaadjes ontdaan en in ringen gesneden of sambal oelek
zout
1 eetlepel fijngestampte gemberwortel
1 eetlepel tamarinde of citroensap
(maïzena of aardappelmeelpoeder)

Snijd de speklapjes in smalle reepjes van 1 cm breed. De prei in heel malle ringen snijden. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika eveneens in smalle reepjes. Laat de maïs uitlekken.

Tegenwoordig gebruik ik bij speklappen geen olie meer!!!
Verhit een pan en als deze heet is leg je er de speklapreepjes in een bak deze krokant uit.
Je hebt nu van de speklapjes vet over. Haal het vlees uit de pan en bak in het achtergebleven vet de groenten op. Voeg de overige kruiden toe met een scheut water en eventueel voor wat binding nog wat maïzena/aardappelpoeder.


Dien op met witte rijst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten