Babi Pangang met groenten uit de wok
De allerlekkerste Babi Pangang (vinden wij)
Ingrediënten:
3 speklapjes
1 kleine prei
1/2 rode paprika
1 klein blikje maïs
3 eetl. Arachideolie olie !!!
1 eetlepel bruine basterdsuiker of
goela djawa
1 dl tomatenketchup
3 eetlepels ketjap manis
1/2 eetlepel sambal badjak
1 rode peper van zaadjes ontdaan en in
ringen gesneden of sambal oelek
zout
1 eetlepel fijngestampte gemberwortel
1 eetlepel tamarinde of citroensap
(maïzena of aardappelmeelpoeder)
Snijd de speklapjes in smalle reepjes
van 1 cm breed. De prei in heel malle ringen snijden. Halveer de
paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika eveneens in
smalle reepjes. Laat de maïs uitlekken.
Tegenwoordig gebruik ik bij speklappen
geen olie meer!!!
Verhit een pan en als deze heet is leg
je er de speklapreepjes in een bak deze krokant uit.
Je hebt nu van de speklapjes vet over.
Haal het vlees uit de pan en bak in het achtergebleven vet de
groenten op. Voeg de overige kruiden toe met een scheut water en
eventueel voor wat binding nog wat maïzena/aardappelpoeder.
Dien op met witte rijst
Geen opmerkingen:
Een reactie posten