Ik had nog wat gebraden kippenpootjes in de koelkast, maar er was geen jus bij. Nog een heleboel slasoorten en 3 dagen hadden we al gebakken aardappelen gegeten. Wat nu!
Doe er rijst bij (zegt 'hubbie"). Rijst, sla en droge kippenpootjes... dan is de rijst zo droog.
In een Mexicaans kookboekje kwam ik een receptje tegen met kippenbouillon. Had ik net de vorige week Hollandse kippensoep gemaakt en een paar bakjes ingevroren.
Hier komt het recept van mijn Hollandse 'Nasi Keboeli'.
- 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 250 gram rijst
- 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
- 5 dl kippenbouillon of kippensoep (vermicelli mag er allemaal in) (indien ingevroren kippensoep wel even ontdooien)
- zout naar smaak
Je kan er altijd nog wat prei of bieslook aan toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten