(Vegetarische) Tomaten-paprikasoep met feta
- 6 flinke rijpe tomaten
- 1 pot uitgelekte geroosterde paprika’s
- 1 pakje tomatensoep
- 1 middelgrote courgette
- 10-15 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels peterselie
- 1 theelepel (gedroogde) Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 200 gr feta van schapenmelk, in blokjes
- 4 eetlepels pijnboompitten
Zet een pan water op en kook het water. Kruis de tomaten met
een mes en leg de tomaten in het kokende water. Als het vel van de tomaat
loslaat giet je de tomaten in een vergiet en haal je het velletje eraf. Smoor
de tomaten in een koekenpan (eventueel al in stukken snijden) en als deze zacht
zijn, pureren.
De geroosterde paprika’s laat je uitlekken en pureer met een
staafmixer of in een keukenmachine.
Bereid het pakje tomatensoep zoals vermeld op de verpakking
en voeg de gesmoorde tomaten, de paprika’s toe. Kook de soep in ca. 8 minuten
gaar. Voeg eventueel nog wat water toe. Voeg de kleingesneden courgette erbij
met de kruiden en kook nog even door.
Leg op je bord 2 eetlepels feta en schenk de soep op,
bestrooi met geroosterde pijnboompitten.
Lekker met geroosterd (Turks) brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten