Tomaten-paprikasaus met kastanjechampignons en courgette
- 500 gr tomaten
- 250 gr red pearl tomaten of andere tomaten met een zoetere smaak
- 2 rode paprika's
- 2 puntpaprika's
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 bouillonblokje (groente)
- 1/2 rode peper
- zout en peper
- kastanje champignons
- 1/2 courgette
- verse basilicum, peterselie, oregano
- zout en peper
- 1 theelepel suiker
- olijfolie
Stel de grill in om de paprika's van hun vel te ontdoen. Zet een pan met water op en laat het koken.
Kruis de tomaten en doe ze 1 à 2 minuten in het kokende water. Als het vel loslaat in een vergiet laten uitlekken. Halveer de paprika's en puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de schilkant naar boven vlak onder de grill en laat ze zwart worden. Dan haal je het vel er gemakkelijk af.
Snij tomaten en paprika's in stukken. Verwijder de pitjes uit de rode peper of als je van pittig houdt laat je ze erin.
Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een beetje olie in een braadpan en laat de ui met de knoflook glazig worden. Voeg de rode peper toe. Voeg de tomaten en paprika's toe en laat dit ca. 10 minuten op een laag pitje sudderen. Onderwijl voeg je de suiker, het blikje tomatenpuree, zout, peper en het bouillonblokje toe. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
Intussen fruit je met wat olie de champignons en de courgette enkele minuten.
Is de saus bijna klaar dan de champignons en de courgette erbij en tot slot de verse kruiden.
Even doorroeren en klaas is de saus.
Niet vegetariërs kunnen nog wat gehaktballetjes (wel even aanbraden) erbij voegen en serveren met een pasta en vanavond neem ik Ricotta-kaas....
Het is een hele pan vol, dus wat over is vries ik in.....
Het is een hele pan vol, dus wat over is vries ik in.....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten