Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

woensdag 2 september 2015

Sambalsnijbonen



  • 600 gr snijbonen, schoongemaakt
  • 2 tenen knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 1 el sambal badjak
  • 1 eetlepel ketjap manis 
      Bereiden
  • Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 1 cm. Kook 4 min. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes en de bosui in ringetjes.
  • Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en sambal 1 min. Voeg de snijbonen toe en bak op hoog vuur 4 min. Voeg de bosui toe, schep om en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten