- 500 gr rundvlees met een randje in grove stukken gesneden
- 2 eetlepels boter
- 1/2 kopje water
Kruiden:
- 2 eetlepels gesnipperde uien
- 1 teentje knoflook gesneden
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel trassi, verkruimeld
- 1 theelepel laospoeder
- peper
- zout
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- tamarinde
- 1 daon salam
Fruit de uien met de knoflook in hete boter bruin en voeg de kruiden en salamblad toe.
Doe het vlees erbij en laat het bruin worden. Zet het vuur zacht en laat het - af en toe omscheppen - gaar worden in zo'n 2 à 2,5 uur. Voeg, indien nodig, af en toe een scheutje water erbij.
Lekker met witte rijst en b.v. sambalsnijbonen.
Naar een een recept uit Het Groot Indonesisch Kookboek van Beb Vuyk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten