Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

donderdag 10 september 2015

Pindasaus (Sambal Kacang)


Pindasaus (Sambal Kacang)

Lekker over gado-gado of saté

1 grote pot pindakaas met stukjes noot
3 eetlepels fijngesneden ui
4 teentjes knoflook, fijngeknepen/gesneden
2 flinke theelepels sambal oelek of 2 rode pepers of als je van heet houdt 12 lombok rawit
3 cm kentjoer (vers) of (galangal), geschild of anders 1 eetlepel kentjoerpoeder
3 blaadjes djeroek peroet
100 cl ketjap manis
1 eetlepel zout
ca. 500 cl water
1 eetlepel limoen- of citroensap
1 eetlepel olie

Fruit de ui met de knoflook in de inmiddels hete olie en voeg de sambal c.q. pepers, kentjoer, djeroek peroet, en het zout toe. Voeg om en om een lepel pindakaas en water toe tot er een soepele brij ontstaat. Voeg dan de ketjap manis erbij en blijf steeds door de massa roeren. Laat dit een ½ uur pruttelen en voeg tot slot het citroensap erdoor.

Veel en veel lekkerder dan de kant-en-klare satésauzen....

De saus smaakt veel meer naar pinda's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten