1 kg of 24 kippenvleugels
voor de marinade:
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 flinke theelepel tamarinde
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels gehakte gember (ik nam uit een kant-en-klaar potje)
75 ml zoete chilisaus
50 ml ketjap manis
2 eetlepels honing
200 ml kokosmelk (santen 2 cm aanlengen met water) of een klein blikje
Voorbereiden
Leg de kippenvleugels in een platte schaal.
Meng de ingrediënten voor de marinade en giet deze marinade over de kippenvleugels.
Laat ca, 3 uur marineren (kan ook een dag van tevoren).
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden C.
Verdeel de kippen over een bakplaat en bak in de oven in ca. 45 minuten ruin en gaar. Wel om de 10 à 15 minuten de kipstukjes even omdraaien. Korter braden kan ook, maar ik hou zelf van dat het van het bot valt.
Op een eerstvolgende verjaardag komt dit bij de hapjes...
Recept is naar een recept uit Boodschappen oktober 2015.
Het verschil is dat ik tamarinde heb gebruikt en ketjap manis (dat heb ik op voorraad) en Boodschappen strooit er nog wat sesamzaadjes over. Ook is mijn bereidingstijd langer (de 45 minuten in de oven).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten