Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

woensdag 4 november 2015

Roedjak witlof (2 personen)

Roedjak van o.a. witlof

In het kader van 'geen eten weggooien' heb ik deze salade samengesteld.
Afgelopen week heb ik voor het eerst zelf een granaatappel gekocht en de pitjes eruit gehaald (mensen wat een hoop spat werk). Ik had nog flink wat granaatpitten over voor in de yoghurt.
Aangezien ik ook nog een stronk witlof had liggen en een zoete paprika heb ik onderstaand recept verzonnen. Mijn eigen Indo zegt: Roedjak!

Komt ie:
Ingrediënten

  • 1 sappige sinaasappel
  • 1 flinke scheut chilisaus
  • 1 eetlepels geraspte gember (potje)
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 knoflookteentje
  • 1 bosuitje
  • 1 struikje witlof
  • 1 rode zoete paprika (gewone kan ook hoor)
  • 2 eetlepels granaatappelpitten

Snij de sinaasappel doormidden en pers in helft uit en doe dit in een kommetje.
Snij de andere helft – van schil ontdaan – in kleine stukjes.
Schenk de chilisaus, geraspte gember, sojasaus, een fijngeperst knoflook teentje en een fijngesneden en bosuitje bij het sinaasappelsap.
Snij de witlof in grove stukken, verwijder het dikke midden gedeelte, was de lof en laat uitlekken. Verwijder de zaadlijsten uit de zoete paprika en snijd deze in reepjes.
Doe de witlof, stukjes sinaasappel, paprika en een schaal en roer hier de granaatappelpitten met het sinaasappelsaus erdoor.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten