Roedjak van o.a. witlof
In het kader van 'geen eten weggooien' heb ik deze salade samengesteld.
Afgelopen week heb ik voor het eerst zelf een granaatappel gekocht en de pitjes eruit gehaald (mensen wat een hoop spat werk). Ik had nog flink wat granaatpitten over voor in de yoghurt.
Aangezien ik ook nog een stronk witlof had liggen en een zoete paprika heb ik onderstaand recept verzonnen. Mijn eigen Indo zegt: Roedjak!
Komt ie:
Ingrediënten
- 1 sappige sinaasappel
- 1 flinke scheut chilisaus
- 1 eetlepels geraspte gember (potje)
- 1 theelepel sojasaus
- 1 knoflookteentje
- 1 bosuitje
- 1 struikje witlof
- 1 rode zoete paprika (gewone kan ook hoor)
- 2 eetlepels granaatappelpitten
Snij de sinaasappel
doormidden en pers in helft uit en doe dit in een kommetje.
Snij de andere helft – van
schil ontdaan – in kleine stukjes.
Schenk de chilisaus,
geraspte gember, sojasaus, een fijngeperst knoflook teentje en een
fijngesneden en bosuitje bij het sinaasappelsap.
Snij de witlof in grove
stukken, verwijder het dikke midden gedeelte, was de lof en laat
uitlekken. Verwijder de zaadlijsten uit de zoete paprika en snijd
deze in reepjes.
Doe de witlof, stukjes
sinaasappel, paprika en een schaal en roer hier de granaatappelpitten
met het sinaasappelsaus erdoor.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten