Buikspek
in ketjapsaus - Babi panggang bumbu kecap
Ingrediënten:
600 gram buikspek
3 eetlepels ketjap asin
4 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels ketoembar
¼ theelepel djinten
3 teentjes knoflook
zeezout
aluminiumfolie
Maak een marinade van de beide ketjaps, de
ketoembar, djinten, en de knoflook.
Smeer het buikspek goed in met de marinade en
laat minimaal 2-3 uur marineren; het
liefst 1 hele nacht! De smaken
trekken er dan beter in.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Haal het buikspek uit de marinade en laat deze uitlekken. Leg het
buikspek in een ovenschaal – afgedekt met aluminiumfolie – en
braad het vlees in ca. ¾ uur gaar. Haal de folie eraf en overgiet
het vlees nu met de achtergebleven marinade.
Laat het vlees nu in 15-30 minuten krokant
worden.
Serveer het buikspek met witte rijst en
zuurkool!!! en onderstaande ketjapsaus.
Maak een ketjapsaus om er het buikspek in te
dippen.
Ketjapsaus:
1 eetlepel (zelfgemaakte) sambal oelek of 5
rode pepers
4 kleine sjalotjes, fijn gesneden
4 eetlepels ketjap manis
1 theelepel limoen- of citroensap
Geen opmerkingen:
Een reactie posten