Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

zaterdag 5 maart 2016

Hollandse Haringsalade met rauwe bietjes


Hollandse Haringsalade met rauwe bietjes

  • 3 vastkokende aardappelen
  • 2 haringen
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 3 augurken zoet zuur, fijngehakt
  • 1 kleine appel, fijngehakt
  • 1 hardgekookt ei, fijngehakt
  • 3 ongekookte rode bietjes
  • 2 flinke eetlepels mayonaise
  • flinke scheut kookroom
  • peterselie, fijngehakt
  • zout en peper
Rauwe bietjes hebben een heel andere smaak dan gekookte (vinden wij) en zijn lekker knapperig!

Schil de aardappelen en snij deze in kleine dobbelsteentjes. Kook de aardappelen 5 minuten, giet af en laat afkoelen.
Snij de haringen in stukjes. Schil de bietjes en snij ze in kleine blokjes.
Als alles is kleingesneden/gehakt doe je alles in een schaal.
Meng de mayonaise met de room – net zoveel room als nodig is om het smeuïg te maken.
Voeg wat zout en peper toe en wat gehakte peterselie.
Meng het mayonaisemengsel met alle andere ingrediënten door elkaar en laat alles ca. 2 uur in de koelkast opstijven.

Vindt je mayonaise en room te vet gebruik dan gewoon olie en azijn .

Mosterd en/of mierikswortel smaakt ook lekker bij beide varianten.

Lekker met stokbrood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten