Hollandse Haringsalade met rauwe bietjes
- 3 vastkokende aardappelen
- 2 haringen
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 3 augurken zoet zuur, fijngehakt
- 1 kleine appel, fijngehakt
- 1 hardgekookt ei, fijngehakt
- 3 ongekookte rode bietjes
- 2 flinke eetlepels mayonaise
- flinke scheut kookroom
- peterselie, fijngehakt
- zout en peper
Rauwe bietjes hebben een heel andere smaak dan gekookte (vinden wij) en zijn lekker knapperig!
Schil de aardappelen en snij deze in
kleine dobbelsteentjes. Kook de aardappelen 5 minuten, giet af en
laat afkoelen.
Snij de haringen in stukjes. Schil de
bietjes en snij ze in kleine blokjes.
Als alles is kleingesneden/gehakt doe
je alles in een schaal.
Meng de mayonaise met de room – net
zoveel room als nodig is om het smeuïg te maken.
Voeg wat zout en peper toe en wat
gehakte peterselie.
Meng het mayonaisemengsel met alle
andere ingrediënten door elkaar en laat alles ca. 2 uur in de
koelkast opstijven.
Vindt je mayonaise en room te vet
gebruik dan gewoon olie en azijn .
Mosterd en/of mierikswortel smaakt ook
lekker bij beide varianten.
Lekker met stokbrood
Geen opmerkingen:
Een reactie posten