Atjar van rauwe bietjes
Ingrediënten
- 500 gr rauwe bietjes
- 4 dl azijn
- Kruiden:
- 1 eetlepel geraspte gemberwortel (potje)
- 3 à 4 kruidnagelen
- 1 theelepel zwarte peper gemalen
- 4 salamblaadjes
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels goela djawa
1 à 2 lege jampotjes of 1 grotere pot
van b.v. Augurken.
Schil de bietjes en schaaf of rasp ze
in dunne plakken.
Kook de azijn enkele minuten op met de
gemberwortel, kruidnagelen, peper, salaamblaadjes, suiker en zout.
Doe de bietjes in jampotjes (even
uitkoken; ook het deksel. Laat uitlekken op een schone theedoek.)
Giet nu het azijnmengsel over de
bietjes en vul eventueel aan met wat water.
Bietjes moeten onder vocht staan.
Deksel erop!!!
Laat dit 1 à 2 dagen intrekken in de
koelkast.
Dit gerecht is 1 à 2 weken houdbaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten