Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

dinsdag 8 maart 2016

Atjar van rauwe bietjes


Atjar van rauwe bietjes

Ingrediënten
  • 500 gr rauwe bietjes
  • 4 dl azijn

  • Kruiden:
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel (potje)
  • 3 à 4 kruidnagelen
  • 1 theelepel zwarte peper gemalen
  • 4 salamblaadjes
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels goela djawa

1 à 2 lege jampotjes of 1 grotere pot van b.v. Augurken.

Schil de bietjes en schaaf of rasp ze in dunne plakken.
Kook de azijn enkele minuten op met de gemberwortel, kruidnagelen, peper, salaamblaadjes, suiker en zout.
Doe de bietjes in jampotjes (even uitkoken; ook het deksel. Laat uitlekken op een schone theedoek.)
Giet nu het azijnmengsel over de bietjes en vul eventueel aan met wat water.
Bietjes moeten onder vocht staan. Deksel erop!!!
Laat dit 1 à 2 dagen intrekken in de koelkast.

Dit gerecht is 1 à 2 weken houdbaar.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten