Wortel met bosui uit de oven
- - olijfolie (3 eetlepels)
- - gemalen komijn (djinten) (1 theelepel)
- - grof zeezout
- - hazelnoten (50 gram)
- - verse tijm (1 eetlepel)
- - bosuitjes (8 )
- - wortelen (1 bos)
- - zwarte peper
- Ovenschaal ovaal
- aluminiumfolie
- Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
- Hak de hazelnoten grof.
- Schil de wortelen met een dunschiller en snijd het puntje er af, laat een stukje groen van een cm zitten.
- Snijd de worteltjes van de bosuitjes af en snijd aan de groene kant een cm van de uiteinden.
- Snijd de worteltjes van de bosuitjes af en snijd aan de groene kant een cm van de uiteinden.
- Verdeel de worteltjes en de bosui in de ovenschaal.
- Schep in een kommetje de tijm met de hazelnoten, een theelepel grof zeezout, een theelepel versgemalen zwarte peper en de komijn door elkaar.
- Strooi dit mengsel over de bosui.
- Sprenkel de olijfolie er over.
- Doe aluminiumfolie erover.
- Rooster de wortelen en bosuitjes in de oven in 45 minuten tot ze beetgaar zijn en licht kleuren, schep ze af en toe om.
- Na 45 minuten haal de aluminiumfolie eraf een rooster nog 15 minuten de groenten zonder de folie.
Naar
een recept van Dekamarkt; dit is mijn versie daarvan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten