Linzensoep
(verbeterd recept)
4
-5 borden
Een
verbeterd recept! Jazeker....
Deze
linzen behoeven niet te worden voorgeweekt; slechts een 20 minuten
koken.
Wij
houden wel van pittig; anders laat je de de rode peper maar weg.
Ingrediënten:
- 100 gr rode linzen (niet de hele)
- 1 knoflookteen, gekneusd
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 prei, fijngesneden en gewassen
- 1 theelepel (verse) tijm
- 1 rode peper
- 500 gr tomaten, ontveld
- ½ theelepel cayennepeper
- laurierblad
- 100 gr chorizoworst in stukjes gesneden
- bouillonblokje
- zout (naar smaak)
- olijfolie
Verhit
de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper lichtbruin.
Zet
een pan op met water en als het kookt voeg je de linzen toe met een
snuf zout.
Voeg
de inmiddels ontvelde en stukgesneden tomaten toe aan het uimengsel
en laat dit tot een dikke brij inkoken. Pureer dit met een mixer of
gebruik een zeef met een vork.
Voeg
nu het laurierblad, de cayennepeper, de tijm en het bouillonblokje
toe.
Tot
slot de gewassen en uitgelekte prei met de stukjes chorizo.... Nog
zo'n kleine 10 minuten tot de prei nog net wat 'bite' heeft. Giet de
linzen af en roer door de eerder genoemde ingrediënten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten