Tumis
Boontjes / Paksoi
4 personen
Ingrediënten:
- 250 sperzieboontjes
- 1 struik paksoi
- 3 fijngesneden sjalotjes e/o bosuitjes
- 3 lomboks fijngesneden
- 2 à 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel geraspte gemberwortel of djahé uit een potje
- 1 fijn gekneusde stengel sereh of 1 theelepel sereh uit een potje
- ½ theelepel ketoembar
- 1 theelepel fijngestampte trassi
- 1 theelepel palmsuiker (goela djawa) of bruine basterd suiker
- (arachide)olie
- scheut ketjap manis
- scheut vissaus
Bereiding:
Maak
de boontjes schoon en breek ze doormidden. Zet een pan met water op
en als dit kookt de boontjes blancheren. Was de paksoi en snijd deze
in reepjes. Giet de boontjes af.
Doe
wat olie in een wok. Bak in de hete olie de sjalotten en knoflook 2-3
minuten.
Voeg
dan de kruiden toe met de suiker' = boemboe.
Nog
niet de ketjap en de vissaus!!! Geen zout toevoegen, want vissaus is
al zout!
Wok
de sperziebonen in de 'boemboe' tot deze beetgaar zijn en voeg dan de
paksoi toe. Voeg nu de ketjap manis en de vissaus toe. De boontjes
horen beetgaar te zijn en dan dan direct op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten