Voorbereiding:
½ dag
Bereiding:
bijna 2 uur
Ingrediënten:
1 kilo
kipkluifjes (ca. 20 stuks)
1
eetlepel gehakte sereh (uit een potje)
1
theelepel ketoembar
½
theelepel djinten
1
eetlepel vers gehakte gemberwortel of 1 eetlepel uit een potje
2
fijngehakte kemirienoten
1 of 2
fijngehakte knoflooktenen
3
eetlepels ketjap manis
1 à
theelepels sambal oelek of verse pepers (naar smaak)
Maak een
boemboe van de sereh, ketoembar, djinten, gemberwortel, kemirienoten,
knofllok en de ketjap manis.
Doe de
kip er bij en smeer de kip met de boemboe. Laat dit minimaal 2 uur
marineren.
Verwarm
de oven voor op 140 graden Celsius en doe de kip op een rooster
daaronder een lekplaat in de oven. (Zelf heb ik een hele grote
ovenschaal met een rooster erin.) Laat de kip 1 uur garen.
Haal het
rooster met de lekschaal uit de oven en keer de kipstukjes om.
Verhoog
de ovenstand naar ca. 170 graden en doe de kip nogeens ¾ uur in de
oven. De kip is dan lekker knapperig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten