Pittige Indische gehaktballetjes in ketjapsaus
ca. 20 kleine balletjes
4 bosuitjes
1 eetlepel sambal oelek (of 3 rode pepers)
1 ei
3 eetlepels maïzena
1 theelepel zwarte peper
500 gr gehakt hal-om-half
2 uien
2 teentjes knoflook
100 ml ketjap manis
5 eetlepels oestersaus
2 theelepels sambal oelek
1 eetleel goela djawa of bruine suiker
2 eetlepels citroensap
Snijd
de bosuien in grove stukken en maal ze kort in de
keukenmachine. Meng de bosuien, de sambal/rode pepers, het ei en de maïzena
door het gehakt en kneed goed door. Breng op smaak met een beetje
zout en versgemalen peper. Rol balletjes van het gehakt.
Verhit
een scheut olie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Pel de
uien en knoflook en snipper ze fijn. Voeg de ui en de knoflook toe en
bak tot de uien glazig zijn. Voeg de ketjap, oestersaus, sambal,
bruine suiker en het citroensap toe en gaar de gehaktballetjes. Laat de
saus op zacht vuur inkoken in circa 20 minuten.
Serveren
Serveer de Indische gehaktballetjes met rijst en groenten.
Serveer de Indische gehaktballetjes met rijst en groenten.
Tip:
het verschilt per ketjap hoe zoet/zout hij is. Proef van tevoren en
verdun de saus eventueel met water, zodat het niet te zoet of te zout
wordt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten