Saté Ajam/Ayam - Kipsaté
voor 12-15 satés
Bron: Saté Tips en recepten Hema
Afgelopen week heb ik dit boekje gekocht bij de Hema en uiteraard meteen een recept uitgeprobeerd.
Dit keer de saté ajam.
Nu ben ik zelf niet zo'n liefhebber van saté ajam; vind er meestal niet veel aan, omdat ik niet zo van kipfilet hou. Maar deze is gemaakt van kippendijen en dat bevalt véél beter.
Deze was héérlijk.
Deze was héérlijk.
Dit keer bijna helemaal naar het recept gemaakt, waarvan akte.
Helaas géén foto - vergeten te maken
Voor de marinade:
1 grote ui
2 cm verse gemberwortel
4 theelepels goela djawa
1 theelepel sambal oelek
2 theelepels ketoembar
4 eetlepels dikke santen
1/2 theelepel zout
4 eetlepels ketjp manis
Voor de saté:
600 gr kippendijen
Rasp de ui en de gemberwortel. P.S. Ik heb gemerkt dat raspen van de ui en de gemberwortel beter mengt dan dat je de ui en wortel snippert. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en meng de marinade erdoor. Laat een uurtje (of langer) intrekken in de koelkast. Week de satéstokjes minimaal 1 uur in een bak water.
Rijg het vlees aan de satéstokjes en rooster of gril het vlees in ca. 10 minuten mooi goudbruin en gaar. Wel opletten dat het vlees gaar is. Hier praat dus oma!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten