DAGING
SMOOR IN DE SLOW COOKER
Voorbereiden: 15
minuten
Bereiden in de
slow cooker 5,5 uur
1 kg riblappen in
grove stukken gesneden
3 flinke uien
3 teentjes
knoflook
1 eetlepel sambal
oelek (meer of minder naar smaak)
25 gr kemirienoten
2 afgestreken
theelepels djinten
2 afgestreken
theelepels ketoembar
½ kop ketjap
manis
2 eetlepels witte
wijnazijn
2 afgestreken
eetlepels palmsuiker of donker bruine suiker
8 kruidnagels
2 theelepels
nootmuskaat
2 afgestreken
eetlepels zout
Arachide-olie om
te bakken
Uien en knoflook
in een mixer snipperen.
Kemirienoten in
vijzel of met mes fijnhakken.
Olie in een
vleespan verhitten en het vlees in 2 à 3 keer dichtschroeien. Haal
het vlees uit de pan en leg dit in de slow cooker (nog even zonder
deksel) met de stand op HIGH.
Fruit de uien,
knoflook, kemirienoten in de rest van de olie in de vleespan tot de
uien zacht zijn. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en roer
even door.
Schep dit (de
boemboe) op het vlees (geen water erbij) en roer even door. Voeg
eventueel nog wat extra ketjap bij. Het moet lekker donker zijn.
Laat alles nu ca.
1 uur op HIGH koken en zet de slow cooker dan 4,5 uur op LOW.
P.S.
Mijn ervaring tot
nu toe is dat als je het vlees meteen op LOW zet het zo'n 'gekookt'
prutje wordt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten