Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

zondag 1 oktober 2017

DAGING SMOOR IN DE SLOW COOKER

DAGING SMOOR IN DE SLOW COOKER
Voorbereiden: 15 minuten
Bereiden in de slow cooker 5,5 uur


1 kg riblappen in grove stukken gesneden
3 flinke uien
3 teentjes knoflook
1 eetlepel sambal oelek (meer of minder naar smaak)
25 gr kemirienoten
2 afgestreken theelepels djinten
2 afgestreken theelepels ketoembar
½ kop ketjap manis
2 eetlepels witte wijnazijn
2 afgestreken eetlepels palmsuiker of donker bruine suiker
8 kruidnagels
2 theelepels nootmuskaat
2 afgestreken eetlepels zout
Arachide-olie om te bakken



Uien en knoflook in een mixer snipperen.
Kemirienoten in vijzel of met mes fijnhakken.
Olie in een vleespan verhitten en het vlees in 2 à 3 keer dichtschroeien. Haal het vlees uit de pan en leg dit in de slow cooker (nog even zonder deksel) met de stand op HIGH.
Fruit de uien, knoflook, kemirienoten in de rest van de olie in de vleespan tot de uien zacht zijn. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en roer even door.
Schep dit (de boemboe) op het vlees (geen water erbij) en roer even door. Voeg eventueel nog wat extra ketjap bij. Het moet lekker donker zijn.

Laat alles nu ca. 1 uur op HIGH koken en zet de slow cooker dan 4,5 uur op LOW.

P.S.
Mijn ervaring tot nu toe is dat als je het vlees meteen op LOW zet het zo'n 'gekookt' prutje wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten