Indische gehaktballen in de slow cooker
Totaaltijd 3 uur
excl. rusttijd gehakt
ongeveer 15 gehaktballen
Ingrediënten:
Voor de gehaktballen:
·
1 kg gehakt half om half
·
1 zakje bami- of nasikruiden
·
1 gesnipperde ui
·
1 flinke teen knoflook, fijngehakt
·
1 eetlepel sambal oelek
·
2 eetlepels ketjap manis
·
Peterselie
·
2 eetlepels braadboter
Voor de saus:
·
8 eetlepels ketjap manis
·
1 eetlepel sambal oelek
·
1 eetlepel geraspte gember
·
½ eetlepel palmsuiker of bruine suiker
·
Sap van een halve citroen
·
1 gesnipperde rode ui
·
1 eetlepel arachide-olie
Bereiding:
Zoals je
ziet zit er geen ei in het gehakt. De ketjap maakt het smeuïg.
Meng het
gehakt met de ingrediënten voor gehaktballen en laat een hal uur rusten in de
koelkast.
Verhit de
olie in een koekenpan en fruit de ui goudgeel en voeg daarna de geraspte gember
toe met de overige ingrediënten. Zet de pan van het warmtebron.
Maak
gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal. Verhit de braadboter in een
braadpan en schroei de gehaktballetjes dicht en goudbruin.
Verwarm de
slow cooker iets voor en leg nu de gehaktballetjes in de slow cooker met daarop
de saus. Zet de stand ca. ¾ uur op HIGH en daarna ruim 2,5 à 3 uur op LOW.
Ik weet dat
het vloeken in de kerk van de slow cookers is, maar ik heb halverwege de
gehaktballetjes omgedraaid in de saus.
Na 3 uur waren bij mij de balletjes
heerlijk mals en gaar !!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten