Italiaans
rundvlees in de slow cooker (met penne)
Een stevige, winterse pastamaaltijd. Een
heerlijk klassiek recept, dat wel behoorlijk wat tijd kost.
Je hebt nodig (4 pers.)
- 600
gr. sukadestuk
- 1
fles Chianti classico
- 15
gr. porcini (gedroogd eekhoorntjesbrood)(o.a. verkrijgbaar bij AH)
- extra
vergine olijfolie
- 3
st middelste, bleke stengels van 1 kleine struik bleekselderij (in ringen
gesneden)
- 1
kleine rode ui, gepeld
- 3
tonen knoflook, gepeld
- 1
klein bosje verse salie
- 2
takjes verse rozemarijn
- 5
jeneverbessen
- 4
kruidnagels
- 20
gr. pijnboompitten
- 4
laurierblaadjes
- zeezout
- 1 groente-
of vleesbouillontablet
- rasp
van 1 (bij voorkeur biologische) citroen
- 400
gr. penne
- 100
gr. Parmezaanse kaas (geraspt)
Zo maak
je het klaar
Let op:
het vlees moet 24 uur in de wijn marineren en 6,5 uur in de slow cooker!
Leg het vlees in een grote kom en voeg zo
veel wijn toe dat het onderstaat.
Laat op kamertemperatuur 24 uur marineren.
Heb ik niet gedaan, vond het eng. Blijkt te kunnen omdat het vlees onder de
wijn staat.
Week de porcini 30 min. in 300 ml. heet
water.
Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier, bewaar de marinade. Bestrooi het vlees royaal met zeezout. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en braad het vlees aan alle kanten mooi bruin. Haal het vlees uit de pan en leg dit samen met de stengels bleekselderij, de ui, knoflook, salieblad, rozemarijnblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels in de slow cooker. Laat de porcini uitlekken, maar bewaar het weekvocht. Hak de porcini grof toe en voeg dit eveneens toe aan het rundvlees in de slow cooker samen de pijnboompitten en laurierblaadjes toe. Breng op smaak met versgemalen peper, het bouillontablet en de citroenrasp. Voeg een deel van de marinade en wat gezeefd weekvocht van de porcini toe. Zet de slow cooker op LOW; na 6,5 uur was deze bij mij heerlijk. Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing en schep het vlees door de penne bestrooid met Parmezaanse kaas.
Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier, bewaar de marinade. Bestrooi het vlees royaal met zeezout. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en braad het vlees aan alle kanten mooi bruin. Haal het vlees uit de pan en leg dit samen met de stengels bleekselderij, de ui, knoflook, salieblad, rozemarijnblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels in de slow cooker. Laat de porcini uitlekken, maar bewaar het weekvocht. Hak de porcini grof toe en voeg dit eveneens toe aan het rundvlees in de slow cooker samen de pijnboompitten en laurierblaadjes toe. Breng op smaak met versgemalen peper, het bouillontablet en de citroenrasp. Voeg een deel van de marinade en wat gezeefd weekvocht van de porcini toe. Zet de slow cooker op LOW; na 6,5 uur was deze bij mij heerlijk. Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing en schep het vlees door de penne bestrooid met Parmezaanse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten