Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

woensdag 1 november 2017

Italiaans rundvlees uit de slow cooker (met penne)

Italiaans rundvlees in de slow cooker (met penne)


Een stevige, winterse pastamaaltijd. Een heerlijk klassiek recept, dat wel behoorlijk wat tijd kost.

Recept is de Delicious van januari 2010, heb deze aangepast naar mijn smaak en voor de Slow Cooker!

Je hebt nodig (4 pers.)
  • 600 gr. sukadestuk
  • 1 fles Chianti classico
  • 15 gr. porcini (gedroogd eekhoorntjesbrood)(o.a. verkrijgbaar bij AH)
  • extra vergine olijfolie
  • 3 st middelste, bleke stengels van 1 kleine struik bleekselderij (in ringen gesneden)
  • 1 kleine rode ui, gepeld
  • 3 tonen knoflook, gepeld
  • 1 klein bosje verse salie
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 5 jeneverbessen
  • 4 kruidnagels
  • 20 gr. pijnboompitten
  • 4 laurierblaadjes
  • zeezout
  • 1 groente- of vleesbouillontablet
  • rasp van 1 (bij voorkeur biologische) citroen
  • 400 gr. penne
  • 100 gr. Parmezaanse kaas (geraspt)
  •  
Zo maak je het klaar
Let op: het vlees moet 24 uur in de wijn marineren en 6,5 uur in de slow cooker!

Leg het vlees in een grote kom en voeg zo veel wijn toe dat het onderstaat.
Laat op kamertemperatuur 24 uur marineren. Heb ik niet gedaan, vond het eng. Blijkt te kunnen omdat het vlees onder de wijn staat.


Week de porcini 30 min. in 300 ml. heet water.
Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier, bewaar de marinade. Bestrooi het vlees royaal met zeezout. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en braad het vlees aan alle kanten mooi bruin. Haal het vlees uit de pan en leg dit samen met de stengels bleekselderij, de ui, knoflook, salieblad, rozemarijnblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels in de slow cooker. Laat de porcini uitlekken, maar bewaar het weekvocht. Hak de porcini grof toe en voeg dit eveneens toe aan het rundvlees in de slow cooker samen de  pijnboompitten en laurierblaadjes toe. Breng op smaak met versgemalen peper, het bouillontablet en de citroenrasp. Voeg een deel van de marinade en wat gezeefd weekvocht van de porcini toe. Zet de slow cooker op LOW; na 6,5 uur was deze bij mij heerlijk. Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing en schep het vlees door de penne bestrooid met Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten