Djoekoet Oerap (Balinees groentegerecht met kokos)
Ingrediënten:
zout,
200 gr gebroken sperziebonen
1 kleine courgette
rode ui,
1 stengel sereh
2 eetlepels olie
3 eetlepels (Balinese kruidenpasta zie vorig recept) boemboe
300 gr panklare spinazie (hoeft niet)
2 dl kokosmelk
3 blaadjes daon salam
Voorbereiding: Haal eventueel de Balinese boemboe uit de vriezer en laat ontdooien.
Bereiden:
In pan met ruim kokend water en mespunt zout de sperziebonen in ca. 5 minuten beetgaar koken. Bonen in een vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Courgette wassen en in stukken van ca. 5 cm snijden. Stukken in lengte van 5 cm snijden. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Van sereh het buitenste blad verwijderen en in drieën breken.
In een wok olie verhitten en ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Ui op bordje scheppen. In het bakvet de boemboe fruiten en laten geuren. Sperziebonen en courgette al omscheppend toevoegen in ca. 5 minuten.
Kokosmelk, ui, daon salam en de sereh door groenten scheppen. Zout naar smaak toevoegen. Groenten in ca. 5 minuten zachtjes gaar smoren. vocht laten verdampen.
Geserveerd met Smoor Babi (eveneens met die Balinese boemboe).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten