Basisrecept voor
Balinese kruidenpasta (Boemboe)
In veel Balinese gerechten wordt dezelfde basis van kruiden
en specerijen verwerkt. Deze basis wordt in een vijzel tot een boemboe
gewreven, maat dit gaat tegenwoordig ook uitstekend in een keukenmachine.
Benodigd voor de
boemboe:
4 rode pepers (gewassen) met zaadjes in stukken snijden
2 flinke uien, gesnipperd
4 tenen knoflook van velletje ontdaan
1 volle eetlepel geraspte gemberwortel
8 kemirienoten
1 theelepel trassi
1 theelepel ketoembar
1 theelepel koenjit
1 eetlepel palmsuiker of goela djawa
Sap van 1 citroen
2-3 eetlepels olie
Bovengenoemde ingrediënten in vijzel of mixer tot een
boemboe wrijven/mixen.
Verhit nu een koekenpannetje en fruit deze boemboe enkele
minuten tot ze goudbruin en glazig zijn. Laat afkoelen en doe ze in kleine
bakjes of leg kleine hoeveelheden b.v. in vershoudfolie en daarna in een
diepvrieszakje, die je in de vriezer plaats – voorzie ze van datum en naam.
Voor een gerecht van 4 personen heb je meestal 3 eetlepels
nodig!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten