Smoor Babi (Balinees gesmoord varkensvlees)
Ingrediënten:
2 tomaten
3 bosuitjes
400 gr hamlappen
eetlepels olie
3,5 eetlepels Balinese Kruidenpasta (zie 2 recepten terug)
4 eetlepels ketjap manis
peper
nootmuskaat
Bereiden:
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.
Bosuitjes in ringen van 2 cm snijden. Vlees in dunne plakjes (dwars op de draad) snijden.
In wok olie verhitten en kruidenpasta (boemboe) al omscheppend fruiten tot het lekker gaat ruiken. Plakjes vlees toevoegen en ca. 3 minuten roerbakken. Bosui, tomaten, ketjap en 1 dl water erdoor scheppen en vlees nog ca. 10 minuten zachtjes doorsudderen. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
Serveren met o.a. Djoekoet Oerap of sperziebonen en een Indische komkommersalade en uiteraard witte rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten