Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

woensdag 14 maart 2018

Smoor Babi (Balinees gesmoord varkensvlees)

Smoor Babi (Balinees gesmoord varkensvlees)



Ingrediënten:

2 tomaten
3 bosuitjes
400 gr hamlappen
 eetlepels olie
3,5 eetlepels Balinese Kruidenpasta (zie 2 recepten terug)
4 eetlepels ketjap manis
peper
nootmuskaat

Bereiden:

Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.
Bosuitjes in ringen van 2 cm snijden. Vlees in dunne plakjes (dwars op de draad) snijden. 
In wok olie verhitten en kruidenpasta (boemboe) al omscheppend fruiten tot het lekker gaat ruiken. Plakjes vlees toevoegen en ca. 3 minuten roerbakken. Bosui, tomaten, ketjap en 1 dl water erdoor scheppen en vlees nog ca. 10 minuten zachtjes doorsudderen. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat.

Serveren met o.a. Djoekoet Oerap of sperziebonen en een Indische komkommersalade en uiteraard witte rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten