Hoofdgerecht 4 personen of rijsttafelgerecht
- · 500 gr runderlappen met een randje vet (magere vind ik persoonlijk te droog) grof in stukken gesneden
- · 4 kemirienoten, grof gehakt
- · 1 el (arachide)olie
- · 2 uien, gesnipperd
- · 8 knoflookteentjes, fijngehakt
- · 1,5 el fijngesneden of geraspte gemberwortel
- · 3 tl sambal oelek
- · 1 tl trassi verkruimeld
- · 2 tl djinten
- · 3 tl ketoembar
- · 2 tl kurkuma
- · 1 el tamarinde
- · 1 el goela djawa of palmsuiker (tegenwoordig bijna overal verkrijgbaar)
- · 2 el ketjap asin
- · 1 blik kokosmelk (400 ml)
- · 1 serehstengel, gekneusd of 1 tl serehpoeder
- · 3 djeroek-poeroetblaadjes (citroenblad)
Rooster
de kemirienoten in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag goudbruin en wrijf
ze in een vijzel. Let op: kemerienoten zijn licht giftig, dus wel even bakken.
Zelf
braad ik het vlees even aan voor ik het in de slow cooker doe.
Zet
de slow cooker aan op HIGH en leg het vlees en alle ingrediënten in de slow
cooker.
Bereidingstijd:
1 uur op HIGH en 4 uur op LOW. Halverwege roer ik het even om, bij mij had het
geen invloed op de bereidingstijd. Ik hou niet van veel en veel te gaar vlees.
Dit
gerecht vonden wij heerlijk en helemaal niet HEET, maar ja wij zijn wel wat
gewend!
Geserveerd met witte rijst, witte kool (zonder franje), sambal en gefruite uitjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten