Amandel-sinaasappeltaart
8-10 personen
·
65
g polenta + 2 el extra om te bestuiven
·
2
(bio)sinaasappels
·
¾
tl bakpoeder, gezeefd
·
6
eieren
·
250
gr ruwe rietsuiker
·
180
gr fijne griesmeel
·
75
g amandelmeel
·
Poedersuiker
·
Ronde
bakvorm ca. 25 cm doorsnede ingevet met gesmolten boter
Bestuif de
bakvorm met een gelijkmatig laagje polenta. Schud het teveel eruit.
Doe de
sinaasappels in een pan en overgiet ze met water. Breng aan de kook op hoog
vuur. Leg er een rondje bakpapier op., verzwaard met een omgekeerd schoteltje
en een conservenblik, zodat de sinaasappels onder water blijven. Kook ze op een
laag vuur afgedekt in ca.1,5 uur gaar. Ze zijn dan zo zacht dat je ze makkelijk
kunt inprikken met een scherp mes. Giet af, snijd de sinaasappels doormidden en
haal de pitten eruit. Schil er aan laten zitten!
Verwarm de
oven voor op 180 graden Celsius.
Pureer de
sinaasappels met het bakpoeder in de keukenmachine.
Klop de
eieren met de suiker in de keukenmachine of met de mixer met garde in ca. 5-8
minuten tot het driedubbele volume. Spatel er voorzichtig de sinaasappelpuree,
polenta, griesmeel en amandelmeel door. Schep het beslag in de vorm en bak 15
minuten. Schakel de oventemperatuur terug naar 160 graden en bak nog ca. 50
minuten tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt.
Laat ca.
10 minuten afkoelen in de bakvorm en stort op een rooster om wat af te koelen.
Bestrooi
met poedersuiker (en serveer met lemon curd (pot) en mascarpone).
Bron: Delicious maart 2018
Geen opmerkingen:
Een reactie posten