4 personen - ca. 12 balletjes
Minimaal 1 uur van te
voren kruiden
Als dit geen fusion is
weet ik het ook niet meer.
Ik had nog een pakje
Bolognesesaus (bijna over de datum); ja ik weet het het is een grote
zonde om een kant-en-klaar pakje te gebruiken, maar ook ik kan de
verleiding soms niet weerstaan.!
Aangezien ik ook een èchte
zuinige Hollandse ben, gooi ik (bijna) nooit iets weg.
Vandaar deze combinatie –
Het was heerlijk!
Crispy Prawn Chilli is een
pittige sambal met knapperige stukjes garnaal!
Aan te bevelen.
Men neme:
Ingrediënten:
500 gr
gehakt half om half
1 pakje
Bolognesesaus (of andere Italiaanse saus uit een pakje)
1
eetlepel Crispy Prawn Chilli saus (Amazing Oriental)
1
eetlepel ketjap manis
10
draaien met de molen van gedroogde chilipepers (of gewoon sambal
oelek)
1
gesnipperde ui
boter
om te bakken
Bereiding:
Meng
gehakt met de 'kruiden' behalve de ui. Laat minimaal uur in de
koelkast rusten. Draai hier van ca. 12 balletjes en braadt deze in de
heter boter aan.Pas op! Door de ketjap wordt het snel bruin, zet het
vuur wat lager en voeg de ui toe. Braadt deze mee met de balletjes en
voeg wat water toe. Laadt alles ca. 20 minuten sudderen, eventueel
nog water water met een bindmiddel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten