Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

zaterdag 26 januari 2019

Ajam Setan (hete kip)

Ajam Setan (hete kip)


4 personen
1 uurtje 


Ingrediënten:

1 kg kippendijen of kippenboutjes
4 teentjes knoflook, uitgeperst
2 uien, gesnipperd
2 à 3 eetlepels sambal oelek
lombok rawit naar smaak
4 eetlepels ketjap manis (= zoete sojasaus)
2 eetlepels tamarinde
1,5 theelepel trassi, verkruimeld
1 eetlepel mosterd
1 theelepel (palm)suiker
zout naar smaak

Bak de stukken kip half gaar in of olie of margarine.

Bak de kruidenbrij nu mee en laat alles lekker door elkaar bakken en zet de warmtebron nu laag om de kip gaar te laten worden. Wordt het te droog dan kun je uiteraard wat water toevoegen. Het moet echter wel enigszins droog worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten