Coq à la bière uit Picardië
(kip gestoofd in bier)
4 personen
hoofdgerecht
1 uur
Bron; Dekamarkt juli 2015
2 takjes tijm
3 takjes peterselie
2 laurierblaadjes
4 kippenbouten (P.S. ik heb uitgebeende -kippendijen gebruikt)
50 gr boter
125 gr gerookte spekblokjes
50 gr bloem
1 flesje Bier (Duvel of De Koninck)
250 gr kippenbouillon
50 gr roompaté
Bereidingswijze
- 1Bind de kruiden met een stukje keukentouw bij elkaar (bouquet garni).
- 2Snijd de kippenbouten met een groot mes door het gewricht elk in twee stukken.
- 3Bestrooi met zout en peper.
- 4Verwarm boter in een braadpan en bak de stukken kip rondom bruin.
- 5Snipper het ui.
- 6Voeg de ui, spekjes en de bouquet garni toe en strooi de bloem tussen de stukken kip.
- 7Bak nog 3-4 minuten.
- 8Leg de stukken kip op een bord.
- 9Schenk het bier en de bouillon al roerend bij het ui-spekmengsel.
- 10Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het binden tot een mooie saus.
- 11Leg de stukken kip in de saus.
- 12Stoof de kip met deksel schuin op de pan in drie kwartier zachtjes gaar.
- 13Laat vlak voor het serveren de roompaté al roerend in de saus smelten.
- 14Lekker met gekookte aardappelen en een salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten