Sint-Anna mosselen
4 personen
hoofdgerecht
30 minuten
Aangezien ik van mosselen vaak misselijk wordt, mijn allerliefste schoondochter gevraagd om met mijn ega mosselen te eten. Zij vonden het heerlijk!
En omdat je het recept niet kan doorlinken heb ik het voor de familie en andere maar uitgetikt. Zo maak je het klaar:
- - gedroogde kervel (1 eetlepel)
- - sprietjes bieslook (10 )
- - fijngehakte bladselderij (15 gram)
- - bloem (40 gram)
- - droge witte wijn (250 ml)
- - tijm (2 takjes)
- - bladselderij (4 takjes)
- - ui (1 )
- - boter (60 gram)
- - mosselen (2 kilo)
Bereidingswijze
- 1Spoel de mosselen in een vergiet onder stromend water en laat ze goed uitlekken.
- 2Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik tegen het werkvlak nog niet vanzelf dichtgaan.
- 3Smelt intussen een derde van het boter in een mosselpan of grote braadpan.
- 4Snij de steeltjes van de bladselderij en houd deze apart van het selderijblad.
- 5Hak de bieslook fijn.
- 6Snij de ui in ringen.
- 7Fruit de uienringen en de selderijsteeltjes op zacht vuur glazig.
- 8Doe de takjes tijm erbij.
- 9Schenk de helft van de wijn erbij.
- 10Leg de mosselen in de pan en schenk de rest van de wijn erover.
- 11Kook de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan.
- 12Schud de pan af en toe.
- 13Giet daarna het mosselvocht voorzichtig af boven een maatbeker en meet vervolgens 400 ml af.
- 14Smelt de rest van het boter in een pan en roer de bloem erdoor.
- 15Bak zachtjes en voeg dan al roerend scheut voor scheut het mosselvocht erbij.
- 16Blijf roeren tot het een mooie saus wordt.
- 17Laat nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
- 18Roer de kruiden en de selderijblaadjes door de saus en naar smaak wat zout en peper.
- 19Schep de mosselen in warme diepe borden en schep de saus erover.
- 20Lekker met friet en een salade.
Bron: Dekamarkt juli 2015
Geen opmerkingen:
Een reactie posten