4 personen (ca. 8 'kleine' ballen)
- 500 gram half om half gehakt
- 2 beschuiten, verkruimeld
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 stukje gemberwortel (vers), geschild en geraspt (of neem anders 1 à 2 uit een potje)
- 2 tenen knoflook, geperst of geraspt
- 1 theelepel ketoembar
- 2 eetlepels gefruite uitjes
- 1 ei, losgeklopt
- zout en peper naar smaak
- bak of braad of zonnebloemolie
Doe het gehakt in een kom met de rest van de ingrediënten en draai er met een koele hand ca. 8 ballen van.
Verhit de margarine/olie in een braadpan en bak de ballen rondom bruin.
Giet er een beetje warm water bij en laat de ballen zo'n 15 à 20 minuten zonder deksel gaar worden. Af en toe om keren.
P.S.: De laatste jaren gebruikte ik altijd rundergehakt voor gehaktballen, maar nu heb ik dus weer eens half om half gebruikt. Eigenlijk is deze gehaktsoort - vind ik - lekkerder (smeuïg).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten