Ingrediënten
- ca. 25 gram roompaté
- ca. 25 gr grove paté
- 1/2 doosje kerstomaatjes of andere kleintjes
- flinke hand veldsla
- 1 theelepel honing of suiker
- 1 theelepel gladde mosterd
- zout en versgemalen peper
- 3 eetlepels arachideolie of andere plantaardige olie
Verwijder eventuele vetrandjes en snijd de paté in vierkante blokjes. Van elk soort zo'n vier op een bordje is naar mijn idee voldoende. Leg ze tot gebruik in de koelkast.
Halveer de gewassen en gedroogde kerstomaatjes.
Sla de schoongemaakte en gewassen verdsla goed droog (in een schone theedoek).
Doe voor de vinaigrette de azijn, de mosterd, de honing of de suiker en wat peper en zout in een kom en roer tot de honing/suiker en het zout zijn opgelost. Voeg de olie toe en roer tot alles goed gemengd is.
Verdeel de veldsla over de borden. Verdeel daarover de beide soorten patéblokjes en de halve tomaatjes. Bedruppel met de goed geroerde dressing en serveer meteen.
Lekker met stokbrood en boter.
Dit recept is van de Keurslager maart 2003 (maar daar wordt veel meer paté vermeld. Ik vindt dat de hoeveelheid paté die ik gebruikt heb, meer dan voldoende.) Hier boven staat, zoals ik het gemaakt heb.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten