Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

woensdag 13 april 2011

Kaassalade no.1 (vegetarisch)

2 persoonsmaaltijdsalade

Nu ben ik niet zo van de vegetarische soort, maar de oproep van de Dierenpartij heeft mij tot denken gezet en zo af en toe ga ik er maar eens een ‘vleesloze’ dag inlassen.

Zo ook deze overheerlijke kaassalade. Het recept is van …… en een beetje van mezelf (uiteraard).

Ingrediënten

250 gr in blokjes gesneden pittig belegen of boerenkaas

2 schijven (verse) ananas, in stukjes

125 gr walnoten, gehakt

½ klein blikje mandarijntjes (uitgelekt) (bewaar het sap)

4 bolletjes gember (potje) in stukjes snijden

2 eetlepels gembernat

4 eetlepels mayo- of yogonaise

sap van ½ citroen

zout en peper

paprikapoeder

Kaas, ananas, stukjes gember en mandarijntjes in een kom doen.

De mayo-/yogonaise met sap, peper, zout, paprikapoeder en gembersap door elkaar roeren.

De het kaasmengsel mengen en laten intrekken.

Vlak voor het opdienen de walnoten erbij voegen, anders worden ze zacht.

Lekker met stokbrood.

Tip:

Maak je voor meer personen, voeg er dan stukjes koude, gekookte aard, appel, 1 zachtzure appel,

1 opmerking: