Dit recept is weer eens - een beetje van ..... en een beetje van mezelf.
Het oorspronkelijke recept is met tomaten, dus heel wat anders dan pindakaas. Maar wij vonden deze sperziebonen heel lekker en pittig, maar dat light aan jezelf.
- 500 gram sperziebonen
- 1 flinke theelepel sambal oelek (voor ons dan)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 flinke scheut ketjap manis
- 1 gesnipperde ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 bouillonblokje
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 flinke eetlepel pindakaas
- 2 bosuitjes, fijn gesneden
Voeg de sperzieboenen, sambal, paprikapoeder met de ketjap en het bouillonblokje met net zoveel water dat alles een beetje vochtig is. Laat de sperziebonen bijna gaar koken (een stevige beet). Ca. 10 minuten. Voeg tot slot de pindakaas (eventueel met nog wat water) toe en bestrooii met de bosuitjes.
Lekker met de pittige gehaktballen en witte rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten