Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

donderdag 7 april 2011

Saté Babi - Saté van varkensvlees (1)

Vandaag weer eens 'echte' saté babi gemaakt. Het was weer eens tijd.
Een marinade maken kost weinig tijd ca. 5 minuten, een paar uur intrekken en smullen maar...


Ingrediënten voor 4 personen

500 gr mals varkesnvlees
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 theelepel ketoembar
1 mespunt laospoeder
1 theelepel zout
1 theelepel djahe[poeder
1`theelepel asem
1 theelepel goela djawa
Hulpmiddelen
Barbecue of ovengrill - satestokjes

Voorbereiding

Het vlees aan dobbelsteentjes snijden. de sjalotjes en knoflook fijnsnijden en kneuzen met de ketoembar, laos, zout, djahe, asem en goela djawa. de boter even smelten, van het vuur halen en de kruiden met de ketjap erin roeren. het vlees nu hierin mengen en ongeveer een half uur laten staan. Aan stokjes rijgen en roosteren op de barbecue of onder de grill.

Serveertips

Buiten de barbecuetijd kan deze sate gegeten worden met een witte rijst, sajoer kerrie of alleen met wat rijst, komkommer een een mata sapi (gebakken ei).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten