Een marinade maken kost weinig tijd ca. 5 minuten, een paar uur intrekken en smullen maar...
Ingrediënten voor 4 personen
500 gr mals varkesnvlees
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 theelepel ketoembar
1 mespunt laospoeder
1 theelepel zout
1 theelepel djahe[poeder
1`theelepel asem
1 theelepel goela djawa
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 theelepel ketoembar
1 mespunt laospoeder
1 theelepel zout
1 theelepel djahe[poeder
1`theelepel asem
1 theelepel goela djawa
Hulpmiddelen
Barbecue of ovengrill - satestokjes
Voorbereiding
Het vlees aan dobbelsteentjes snijden. de sjalotjes en knoflook fijnsnijden en kneuzen met de ketoembar, laos, zout, djahe, asem en goela djawa. de boter even smelten, van het vuur halen en de kruiden met de ketjap erin roeren. het vlees nu hierin mengen en ongeveer een half uur laten staan. Aan stokjes rijgen en roosteren op de barbecue of onder de grill.
Serveertips
Buiten de barbecuetijd kan deze sate gegeten worden met een witte rijst, sajoer kerrie of alleen met wat rijst, komkommer een een mata sapi (gebakken ei).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten