Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

vrijdag 22 juli 2011

Braziliaanse rijst


Ingrediënten voor 4 personen

Rijst (Basmati of Pandang)
Potje Ratatouille Nicoise (Bonduelle) of diepvries
2 eieren
olijven (knoflookolijven of paprika olijven, ook uit een potje)
rozijnen of gedroogde cranberries
2-4 tenen knoflook (voor 2 personen) (minder mag ook, wat je zelf het lekkerst vindt, als er maar knoflook in zit)
olie
blikje maiskorrels

Voorbereiding

Kook de rijst. Gebruik je diepvries ratatouillie of Mexincaanse groente of iets degelijk, kook dan in een pan water en als het water kookt doe je de groenten erbij en haalt ze er meteen weer uit.
Snij de olijven fijn.
Verhit de olie in een pan, doe er de uitgeperste tenen knoflook in. Voeg de eieren toe en bak ze rul.
Rijst toevoegen.
Ratatouille/Mexicaanse groenten erbij gooien.
Olijven erbij.
Rozijnen/cranberries erbij.
Alles goed door elkaar roeren en smullen maar.

Dit gerecht kan je ook koud eten bij b.v. de barbecue.

Lekker met pittige gehaktballetjes.
Je kan er ook nog b.v. paprika doorheen doen of een ander soort groente.
Indien je dit doet, dan wel na de olijven in de pan doen, zodat de groente ietsjes zachter wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten